Fotbollspappa Morgan Eriksson och fotbollsdotter Sanna från Nora Pershyttan IK. Foto: Madde Klippel/Sveriges Radio.

Fotbollspappas dröm att starta damlag i Nora har förverkligats

"Trots motgångar är vi nu nära målet"
12 min

Morgan Eriksson har i tre år arbetat med att utveckla Nora Pershyttan BKs lag F-98 för att nå målet, ett damlag år 2015. Nu är målet nära.

För cirka tre år sedan höll Nora Pershyttan BKs lag F-98 höll på att läggas ned då deras tränare lämnade laget ryckte fotbollspappa Morgan Eriksson in för att träna sin dotter Sannas lag.

– Det kändes naturligt, berättar Morgan. Jag ville så klart att min dotter skulle kunna fortsätta träna fotboll. Dock har jag ingen naturlig koppling till fotboll så det blev en liten utmaning.

Med målet att utveckla flicklaget till ett damlag i och med år 2015 steg Morgan in i tränarrollen tillsammans med andra aktiva föräldrar till flickorna.

– Jag har fått stöd både från andra föräldrar, men också support från föreningen, menar Morgan. Annars hade det aldrig kunnat gå hela vägen.

Även dotter Sanna är mycket positiv till utveklingen.

– Jag älskar att spela fotboll och är jätteglad att min pappa tog över som tränare, säger Sanna. Så klart det är jobbigt ibland att det är ens pappa som är tränaren men för det mesta går det riktigt bra.

Nu har laget utvecklats och i början av 2015 får de en ny tränare i och med att de uppnår pappa Morgans mål, de blir ett damlag.

– Fantastiskt kul att det har gått vägen, säger Morgan med ett leende på läpparna. Det har varit med- och motgångar längs vägen, men nu har jag målet i sikte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".