Mats Nylén. Foto: Andreas Ericson/Sveriges Radio.

Örebropolisens insats mot kriminella fortsätter

"Vi jobbar på olika sätt för att se till att det inte kan bli bråk mellan de här kriminella personerna"
1:32 min

Örebropolisens insats mot kriminella gäng fortsätter i dag. Flera av personerna som kontrollerades i går ska ha lämnat Örebro under natten, enligt polisens kommunikationschef Mats Nylén.

Polisen i Örebro fick sätta in stora resurser igår kväll och i natt för att hålla isär två kriminella gäng. Polisens  kommunikationschef Mats Nylén beskriver insatsen så här nu på morgonen:

– Vi har under gårdagen, kvällen och natten haft poliser i tjänst som försökt hålla koll på kriminella personer som dök upp i Örebro i går eftermiddag. Bland annat genom en kontroll på E18.

– Vi hittade ett tillhygge i en bil och en person sitter anhållen misstänkt för förberedelse till grov misshandel. Insatsen har fortsatt under natten, och under natten har flera av bilarna försvunnit från Örebro, fortsätter Mats Nylén.

Tror du att de har åkt någonstans för att vila eller att de har lagt ned tankarna på vad det var som de tänkt göra i Örebro?

– Det kan vara både och i, och därför fortsätter vi insatsen. Det är en kraftfull insats med poliser både i uniform och civilklädda som arbetar med att lokalisera var de här kriminella personeran kan finnas så att polisen kan ingripa om det behövs.,

– Vi jobbar på olika sätt för att se till att det inte kan bli bråk mellan de här enskilda kriminella personerna. I går kväll hade vi bland annat en helikopter som spanade från luften på bilrörelser med mera, säger Mats Nylén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".