Trafikledningen i Hallsberg kan läggas ned - 60 anställda berörs

"Nej nej nej, det går inte att påverka."
0:42 min

Trafikledningen för tågtrafiken i Hallsberg kan komma att läggas ner. Om nedläggningen blir av berörs ett 60-tal anställda i Hallsberg.

Trafikverket har presenterat en utredning som innebär att dagens åtta trafikledningscentraler ska bantas till fyra. En av centralerna som läggs ner i så fall är den i Hallsberg. 

Delar av verksamheten i Hallsberg ska överföras till Gävle och de anställda ska erbjudas att flytta med.
– Det är väl inte många av oss tänka oss flytta. Jag tycker det är bedrövligt, vad jag förstår så är Hallsberg den största trafikledningscentralen utanför storstäderna och Hallsberg har Sveriges största bangård, säger Joakim Falk, arbetsledare vid trafikledningen i Hallsberg.

Tror du ni kan påverka nedläggningsbeslutet?
Nej nej nej, det går inte att påverka. Har de bestämt sig för en sak så kör de oavsett om det är bra eller inte, säger Joakim Falk.

Förändringen ska göras i samband med att ett nytt gemensamt trafikledningssystem införs i Sverige. Det ska vara klart 2019.

Det här förslaget ska nu ut på remiss till en rad olika instanser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".