Glanshammars högstadie-skola kanske läggs ned

"Jag har svårt att se att man ska hinna få till något annat"
0:27 min

Nästa läsår kanske högstadieeleverna i Glanshammar får åka till Örebro och gå i en skola där istället. Orsaken är att Glanshammars skola börjar bli för trång.

Skolan i Glanshammar har blivit för trång när barnkullarna växer. Så nu måste Örebro kommun ta ställning till om man kan ha kvar högstadiet i Glanshammar eller om de äldre eleverna ska åka till in till en skola i Örebro istället.

Och i kväll ska man träffa föräldrarna för att diskutera framtiden för skolan.
– Jag har svårt att se att man ska hinna få till något annat eftersom det inte finns i några planer nu att få till något inför nästa hösttermin, säger Elisabeth Malmqvist från Centerpartiet som är ordförande för Skolnämnd nordost.

Hon säger att det tydligaste alternativet är att ändra anvisningsskola för högstadieeleverna, i alla fall under nästa läsår.

– Nu kanske man gör så eftersom högstadieeleverna är så få att många kanske väljer att flytta in till en skola i stan ändå, säger Elisabeth Malmqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".