0 Rickard Nilsson, Kif Örebro, prisades som Årets tränare vid Fotbollsgalan 2014 i Globen i Stockholm på måndagen. Foto: Anders Wiklund / TT

Nilsson årets tränare efter succén

Kif Örebros succésäsong i damallsvenskan har inte gått experterna förbi. I kväll utsågs Rickard Nilsson till Årets tränare på Fotbollsgalan.

Fotbollsgalan i Globen inleddes med vana pristagare när Jonas Eriksson och Pernilla Larsson utsågs till Årets domare. För Larsson var det andra gången hon vann, 2012 var den första. Eriksson är än värre och har nu totalt tre utmärkelser efter att ha fått den också 2009 och 2012.

Rickard Nilsson, Kif Örebro, utsågs till Årets tränare i damallsvenskan. Han tog överraskande Kif Örebro till andraplats i ligan och nästa år kommer klubben att spela i Champions League för första gången. Övriga nominerade var Martin Sjögren, Linköping, och Viktor Eriksson, Eskilstuna.

Anja Mittag, Rosengård, blev utsedd till damallsvenskan mest värdefulla spelare. Hon vann skytteligan den gångna säsongen.

– Jag är ju en forward och ska ju göra många mål. Så klart lyckas man ju inte hela tiden men vi har ett bra lag och den här säsongen har jag fått många bra passningar, säger Mittag, som också vann assistligan.

– Det är så klart en av minga bästa säsonger. Jag tror att när man blir äldre blir man på något sätt bättre, man får mer erfarenhet.

Malin Diaz Pettersson, Eskilstuna, fick priset för Årets genombrott i konkurrens med Linköpingsduon Magdalena Ericsson och Fridolina Rolfö.

Åge Hareide, Malmö|FF, utsågs redan i torsdags till Årets tränare i herrallsvenskan på tv-kanalen C Mores gala. Gustav Engvall, IFK Göteborg, utsågs till Årets nykomling i herrallsvenskan på samma gala och Markus Rosenberg fick pris som herrallsvenskans mest värdefulla spelare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".