Anna-Klara Nystedt, Anki Olsson-Flodin och Kajsa Fex-Fritz spelade teater för de små. Foto: Alexander Bernström/Sveriges Radio.
Anna-Klara Nystedt, Anki Olsson-Flodin och Kajsa Fex-Fritz spelade teater för de små. Foto: Alexander Bernström/Sveriges Radio.

Musiksagostund i Vivalla för de yngsta under Örebroveckan

Anki Olsson-Flodin: "Det handlar om rätten att känna sig trygg"
4:35 min

Just nu pågår Örebroveckan för mänskliga rättigheter och för de allra minsta fanns det aktiviteter på biblioteket i Vivalla under tisdagen. Där var det nämligen musiksagostund i Tove Janssons anda.

- Det är en dramatisering av barnboken "Vem ska trösta Knyttet" av Tove Jansson. Det handlar om utanförskap och att inte riktigt få höra till, berättar Anna-Klara Nystedt, som spelar just Knyttet.

Tisdagens teater utspelades i ett av rummen på biblioteket i Vivalla. När Boulevard var på besök hade första uppsättningen precis spelats, och det var fullsatt. Och det man vill påvisa är rätten till att känna sig trygg som barn.

- Och Knyttet hittar sin familj till sist. Det är en rätt som alla barn har, att få känna trygghet och få känna att man hör till. Så det här är vårt bidrag till den här veckan, säger Anki Olsson-Flodin, som spelar Snusmumriken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".