Foto: Sofia Wrangel P4 Västerbotten.
Demens en sjukdom som främst drabbar äldre. Foto: Sofia Wrangel P4 Västerbotten.

Stort intresse för demensföreläsning - många fick vända i dörren

"Anhöriga känner sig oroliga"
1:28 min

Intresset för sjukvårdens föreläsning igår om demens på USÖ var så stort att ett par hundra intresserade åhörare tvingades vända i dörren.

Nils-Olof Hagnelius, överläkare på Geriatriska kliniken vid USÖ höll i föreläsningen. Han säger att det finns ett ökat intresse för sjukdomen eftersom vi blir allt fler äldre som dras med sjukdomen.

– Det gör att anhöriga känner sig oroliga och gärna vill ha svar på frågor som de kanske går och bär på säger Nils-Olof Hagnelius. 

Föreläsningen hölls i Wilandersalen på Universitetssjukhuset i Örebro. Salen har 250 sittplatser, men nästan lika många fick alltså vända i dörren. Föreläsningen sändes också på länk till åhörare i Lindesberg och Karlskoga. De åhörare som fick vända i dörren på Universitetssjukhuset får en ny chans i januari då det blir en repris på föreläsningen hälsar Nils-Olof Hagnelius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".