Urban Haglind är matteläraren som vet vikten av att planera sin läxläsning. Foto: Privat
Urban Haglind är matteläraren som vet vikten av att planera sin läxläsning. Foto: Privat

Planera tiden för att underlätta barnens läxläsning

Många vårdnadshavare har säkerligen haft en hel del tjafs kring läxläsning. Många gånger är det matematikämnet som ställer till det. Oavsett ämne så tipsar matteläraren Urban Haglind om hur man ska tänka kring läxläsandet.

Att planera sin tid och göra upp en plan för kommande veckas läxläsning är det hetaste tipset matematikläraren Urban Haglind har.

– Jag kan känna igen frustrationen, inget snack om saken. Det är nog ofta matetmatikämnet som får bära hundhuvud, säger Urban Haglind.

När eleven inte förstår uppstår frustration hos både eleven och hos föräldern.

– Det finns viktiga grundpelare, det är viktigt att eleven förstår uppgiften när denne tar med sig den hem. Om det finns frågor så måste eleven ha tid att ställa dem till någon person som kan förklara och det behöver inte vara föräldern.

I dag finns det ganska bra hjälp, både digitala plattformat, chattfunktioner på internet och grupper där olika ämnen kan diskuteras. Ett av de tips Urban har är en matteplattform på internet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".