Minderårig pojke blev vittne till mord på mamman

I dag kom åtalet mot den 47-årige mannen som i höstas knivdödade en kvinna i Karlskoga framför ögonen på hennes minderårige son.

Den 39-åriga kvinnan och den åtalade mannen hade tidigare haft ett förhållande som tagit slut. Kvinnan har uppgett för vänner att mannen haft svårt att acceptera att förhållandet var över. Hon berättade också att mannen hotat henne och att hon var rädd för honom.

Den första fredagen i september dök mannen upp oinbjuden i kvinnans hem. Han knivskar henne upprepade gånger på flera olika ställen på kroppen, fast kvinnans minderårige son var hemma och blev vittne till dådet.

Mannen attackerade även familjens hund med kniven och skar den. Han lade sedan kniven i diskhon där polisen hittade den.

Kvinnan fördes till Universitetssjukhuset i Örebro, men hennes liv gick inte att rädda. Hon avled senare samma dygn.

Mannen åtalas för mord, djurplågeri och skadegörelse. Han har tidigare dömts till fängelse i fyra månader efter att han misshandlat en annan kvinnan. Rättegången mot honom börjar på onsdag i nästa vecka och pågår i tre dagar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".