Huset där en man blev mördad i almby
Polisen spärrade av huset där en man blev mördad. Foto: Carina galanou Ipsonius/Sveriges radio

Almbymordet: Anhållna trion dömda förut - en för mordförsök

Alla tre männen som anhållits för mordet i Almby i Örebro har dömts för brott tidigare. En av dem till ett långt fängelsestraff för mordförsök.

Den 41-åriga örebroaren dömdes 2002 till nio och ett halvt års fängelse för mordförsök av Örebro tingsrätt efter att han skjutit en man med flera skott. Motivet ska ha varit att offret var skyldig 41-åringen pengar. Han har även flera andra domar på sig, bland annat för narkotikabrott.

Den 43-årige örebroare som greps i helgen är bland annat tidigare åtalad för misshandel, i början av december är rättegången i det fallet. Han har även dömts för häleri och våld tjänsteman.

Den tredje mannen, en 40-åring från Stockholm, har tidigare dömts flera stölder, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Häktningsförhandlingar mot 41-åringen och 40-åringen som greps i torsdagsnatt hålls i eftermiddag. 43-åringen greps i lördags, om åklagaren begär att han med ska häktas så sker den förhandlingen senare i veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".