Många länsbor busspendlar i länet. Foto: Marie Hansson/Sveriges Radio.
Många länsbor busspendlar i länet. Foto: Marie Hansson/P4 Örebro.

Regiontrafikens allmänna tidtabeller går i graven

Nu tar Länstrafiken nästa steg i slopandet av tryckta busstidtabeller. Från och med vintertidtabellen den 14 december slutar man att trycka de allmänna tabellerna som innehåller alla regionala busslinjers tider.

Tidigare i år slutade man ju att trycka de allmänna tidtabellerna för stadstrafiken i Örebro, Lindesberg och Karlskoga - men nu är det alltså regiontrafikens tur.

Länstrafiken inför i stället vad man kallar personliga tidtabeller, vilket innebär att du som resenär själv får beställa den eller de tabeller du behöver.

Syftet med förändringen är enligt Thony Lundberg på Länstrafiken att minska miljöpåverkan ytterligare och att göra det smidigare för resenärerna.

Den vintertidtabell som börjar gälla i december går från och med i slutet av denna vecka att beställa genom att ringa trafikupplysningen, gå in på webbplatsen eller besöka Resecentrum i Örebro. Man får då en personlig tidtabell hemskickad utan kostnad. Det går också att skriva ut tidtabellen direkt från webben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".