Formens Hus i Hällefors. Foto: Gabriel Stenström/Sveriges Radio
Formens Hus i Hällefors föreslås som ett alternativ till kommunhuset. Arkivfoto: Gabriel Stenström/Sveriges Radio

Renoveringen av kommunhuset i Hällefors stoppas omedelbart

"Lätt att vara efterklok"
1:27 min

Renoveringen av kommunhuset i Hällefors ska utredas vidare. Politikerna har tidigare fattat beslut om renoveringen som skulle kosta 7 miljoner kronor, men nu kommer ett nytt beslut som stoppar planerna.

– Vi har tre stora fastigheter i kommunen som kräver sin beskärda del av stora reparationer i olike grad, säger Annalena Jernberg (S) ordförande för kommunstyrelsen i Hällefors. Hon menar att hon vill se över hela lokalförsörjning så att man inte slösar bort skattepengar.

Hur kommer det sig att ni fattade beslutet om renoveringen från första början?

– Det är lätt att vara efterklok, säger Annalena Jernberg (S)

Annalena Jernberg vill undersöka andra alternativ än att renovera kommunhuset, exemplvis att titta på Formens Hus som ett alternativ till kommunhuset. Hon menar också att det inte finns något byggnadstillstånd och inte heller avtal med entreprenörer och allt det här motiverar beslutet att stoppa renoveringen.

Beslutet om att stoppa renoveringen kom som en överraskning för centerpartisten Lars-Göran Zetterlund som sitter i oppositionen.

– Jag är väldigt förvånad, det är kapitalförstöring att inte rusta upp huset, säger Lars- Göran Zetterlund (C).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".