Norrbyskolan Örebro. Foto: Örebro kommun
Norrbyskolan i Örebro. Arkivfoto.

Lärarförbundet: Pengarna räcker inte

"Det handlar ju om att ha en verksamhet och det handlar om att man satsar mer"
0:32 min

Majoriteten i Örebro ökar budgeten till programområde Barn och utbildning med cirka 67 000 kronor jämfört med i år. Lärarförbundet tror inte att det räcker för att få verksamheten att gå runt.

Majoriteten i Örebro kommun presenterade sin budget för nästa år i går. Närmare tre miljarder kronor av totalt 7,2 miljarder kronor går till programområde Barn och utbildning.

Det är exakt 67 093 kronor mer än Barn och utbildning fick i årets budget. Enligt politikerna ger budgeten utrymme för höjda lärarlöner, ökade kostnader för skollokaler och fler förskoleplatser. Facket tror däremot inte att verksamheten går runt nästa år. 

– De avsätter närmare tre miljarder, det är helt sant. Men det handlar ju om att ha en verksamhet och det handlar om att man satsar mer. Vi har svårt att se det hela gå runt, säger Åsa Sätterström, Lärarförbundets ordförande i Örebro.

– Man har många intentioner att satsa på skolan men vi kan inte riktigt se att det hänger ihop med budgeten, alltså pengafördelningen, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".