Många medier är på plats för att bevaka rättegången. Foto: Carina Galanou Ipsonius
Många medier är på plats för att bevaka rättegången. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio.

Åklagaren: Planerade att placera offret framför tåget

Under tisdagen inleddes rättegången mot den 25-åriga kvinna som är misstänkt för att ha mördat och styckat en annan ung kvinna i Askersund i somras. Enligt åklagaren Lars Duberg planerade den mordmisstänkta kvinnan att placera den avlidne framför ett tåg. Det framkom under dagens rättegång.

Enligt åklagare Lars Duberg försökte alltså den mordmisstänkta kvinnan placera offrats kropp på en tågräls. När hon misslyckades med det grävde hon istället ner kroppsdelarna i närheten av Hällabrottet, strax utanför Kumla.

Efter det kontaktade den misstänkta kvinnan själv polisen. För dem berättar hon att att hon åkt till 22-åringen på morgonen, men blivit attackerad av henne med en kniv. Den misstänkta kvinnan säger då till polisen att hon försökt försvara sig och sedan flytt därifrån i panik. Under rättegången idag spelade det drygt 20 minuter långa samtalet upp.

Åklagare Lars Duberg menar att den misstänkta kvinnan hade planerat att ta livet av den andra kvinnan och enligt honom är de saker som 25-åringen hade med sig bevis för just det. Redskapen har nu beslagtagits.

Men enligt den misstänktas försvarsadvokat Johan Eriiksson var kvinnans uppsåt inte att döda och hon bestider därför ansvaret för mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".