Åtalet i Askersundsmordet skjuts upp. Arkivfoto: Pavel Koubek/TT.
Åtalet i Askersundsmordet skjuts upp. Arkivfoto: Pavel Koubek/TT.
Askersundsmordet

Tvingades bryta förhören om styckmordet i Askersund

"Jag ville att hon skulle bli rädd"
1:02 min

Idag var det dags för förhör av anhöriga och den misstänkta kvinnan, i rättegången om styckmordet i Askersund. Det blev så känslosamt att förhören tvingades avbrytas ett par gånger.  

Den mordmisstänkta kvinnan säger att det aldrig var meningen att döda den andra kvinnan, men att hon ville skrämma henne.

Rättegången vid Örebro tingsrätt mot den mordmisstänkta kvinnan är nu inne på sin andra dag. Under dagen har stämningen varit känslosam i rättssalen och lagman Björn Lindén har vid två tillfällen avbrutit förhören för att en av protokollförarna mått dåligt. Vid ett tillfälle, när den mordmisstänkta kvinnan berättar om detaljer om sig själv och sina tankar, svimmade protokollföraren.

Under förhöret berättade den misstänkta kvinnan att hon mått extremt dåligt i en lång period innan det som hände. Hon fortsätter säga att hon åkte till den nu avlidna kvinnan utan planer att ta livet av henne.

 Rättegången kommer pågå i fem dagar och avslutas den nionde december.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".