Jubel vid Örebros derbyseger. Foto: Lasse Hellstrandh, SR Örebro
Jubel vid Örebros derbyseger. Foto: Lasse Hellstrandh/Sveriges Radio.

Skrällkänsla när Örebro vann volleyderbyt mot Lindesberg

"Vi kände att nu jäklar...!"
3:04 min

Örebro Volley vann något överraskande det andra länsderbyt i damernas elitserievolleyboll. Femsetaren i Lindesberg Arena gav två välbehövliga poäng till Örebro och bara en till topplaget Lindesberg.

Upplösningen av första set kan ha varit betydelsefull för matchutgången. Lindesbergs storstjärna Margie Giordano blockades ner två gånger vid ställningen 21-22. Därefter vann visserligen det favorittippade hemmalaget en lång dramatisk boll till 22-24 men servade sedan i nät vilket gav Örebro en moralhöjande setvinst.

Därefter vann lagen vartannat set. Linde det andra med 25-17, Örebro det tredje med 25-20, Lindesberg på nytt med 25-17. Därmed var båda lagen garanterade minst en poäng av de tre som stod på spel.

I det korta skiljesetet följdes lagen åt till 8-8 innan Örebro visade sig ha mest kyla, kampvilja och lite tur vilket räckte till setvinst med 15-11, matchvinst med 3-2 och extrapoängen med hem till Örebro.

Örebrosegern var överraskande efter den mycket svaga 3-0-förlusten i Örebro vid första mötet tidigare i höstas. Då tog matchen inte ens en timme, att jämföra med gårdagens som tog närmare 2,5.

Flest poäng i segrande Örebro gjorde Melissa Vandrey, 21, och Jonna Nilsson, 13, men Lindesbergs båda storstjärnor gjorde 27 (Margie Giordano) och 26 (Nette Peit).

Till Matchens lirare hos segrande Örebro utsågs liberon Sara Cavretti och i Lindesberg spikern Nette Peit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".