Lennart Karlsson, M plockar bort valaffischerna från EU-valet. Foto: Jens Tisbo/P4 Örebro.
Lennart Carlsson (M) plockar ned affischerna efter vårens EU-val. Sedan väntade som bekant valet i höstas och nu är det dags att börja valarbeta igen. Arkivfoto: Jens Tisbo/P4 Örebro.

Moderaternas kampanjledare i Örebro laddar om inför extravalet

"Jag tror att det blir en spännande och intensiv valrörelse"
0:40 min

Lennart Carlsson, moderaternas kampanjledare i Örebro, har precis hämtat sig från valarbetet i höstas och nu får han börja om igen.

Lennart Carlsson är kampanjledare för moderaterna i Örebro och ledamot landstingsfullmäktige. Han säger att han precis har landat och återhämtat sig efter höstens val.

– Skillnaden är ju att det är ett val den här gången, riksdagsval, och inte tre val utan ett val och ett budskap och det är lite enklare för alla, säger han.

Kommer ni använda samma gamla affischer som ni nyss har plockat ned?
– Nej, det går ju inte. De är kastade för länge sedan. Och så måste vi ju ta hänsyn till våren också.

Hur då menar du?
– Jo, om den är varm eller kall. Är det fruset i backen går det ju inte att sätta upp massa affischer i marken så då får vi göra andra saker. Flygblad, telefonringningar, dörrknackningar och torgmöten. Jag tror att det blir en spännande och intensiv valrörelse, säger Lennart Carlsson.

Lennart Carlsson intervjuades av Carina Galanou Ipsonius i P4 Morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".