Marie Hammarström. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.
Marie Hammarström är domare i Vi i Femman i Örebro län 2015. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.

Marie Hammarström ny domare i Vi i femman

"Har aldrig velat bli fotbollsdomare, Vi i femman är mer lockande"
3:17 min

Landslagsstjärnan Marie Hammarström blir domare för Vi i femman, som startar i P4 Örebro den 13 januari 2015.

Den 32-åriga landslagsstjärnan från Glanshammar har en bakgrund som fotbollsspelare för KIF Örebro mellan 1999 och 2012. Under fotbolls-VM 2011 gjorde hon ett spektakulärt och avgörande 2-1 mål när Sverige mötte Frankrike i bronsmatchen. Sammanlagt spelade Marie Hammarström 43 landskamper och hon gjorde mål i samtliga mästerskap hon deltog i; VM, OS och EM.

För drygt ett år sedan la hon skorna på hyllan och gick tillbaka till jobbet som idrotts- och biologilärare på gymnasieskolan Thoren Business School i Örebro, som hon nu är föräldraledig ifrån. Nu är Marie Hammarström alltså aktuell som ny domare för den anrika kunskapstävlingen Vi i femman som sänds i P4 Örebro med start den 13 januari 2015.

Vi i femman är Sveriges Radios allmänbildande frågetävling för femteklassare i hela landet. Programmet har firade 50 årsjubileum och är nu inne på sin 52:a säsong.

I år var det över 75 procent av landets alla femteklassare som kämpade om att ta sig till de rafflande matcherna i radion. Men det är bara åtta som tar sig vidare till radion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".