Regeringskrisen stoppar AF:s planerade nyanställningar

"Vi avvaktar och väntar på valresultat och budgetresultat"
0:56 min

Fler anställda och större resurser till att jobba ute på fältet där arbetsgivarna finns. Så var planen för Arbetsförmedlingen i Örebro län och resten av Sverige - men regeringskrisen stoppar förändringen.

Arbetsförmedlingen skulle anställda fler medarbetare och stänga hundra kontor för att frigöra hyrespengar till att effektivisera verksamheten.

Men budgetläget och extravalet har fått Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg att stoppa processen.

– När det gäller vår förnyelseresa och den delen vi behöver bli bättre på, att möta våra bägge kundgrupper och vara ute mer på arbetsplatser och arbeta nära arbetsgivarna så fortsätter det, säger Sari Harju, chef för Arbetsförmedlingen i Örebro.

– Det som generaldirektören tog beslut om i går var att vi lägger den planerade stängningen av en del av våra kontor på is.

Hur påverkar det kontoren i länet som du är chef för?
– Vi avvaktar och väntar på valresultat och budgetresultat framledes. Vi hade inte tag kontakter mer kommunerna och det är ju det som det handlar om, att få till en konstruktiv dialog med representanter för kommunerna, säger Sari Harju.

Sari Harju intervjuades av Arne Holmberg för P4 Morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".