Konserthuset i Örebro byggs om. Foto: Isabelle Strengbom/Sveriges Radio.
1 av 2
Det byggs för fullt på Konserthuset i Örebro. Foto: Isabelle Strengbom/Sveriges Radio.
Jan Hellkvist från Örebroporten är projektledare för bygget vid Konserthuset i Örebro.
2 av 2
Jan Hellkvist från Örebroporten är projektledare för bygget vid Konserthuset i Örebro. Foto: Isabelle Strengbom/Sveriges Radio.

Full fart på ombyggnaden av Konserthuset

"Vi är fortfarande i rivningsfasen"
1:09 min

Utbyggnaden av Konserthuset i Örebro pågår för fullt. När allt är klart ska huset vara tolv meter längre och tre våningar högre än tidigare.

– Vi håller tidplanen, det går riktigt bra just nu faktiskt, säger Jan Hellkvist från Örebroporten som är projektledare för bygget.

Jan Hellkvist berättar att de fortfarande håller på och river, vilket märks. Få örebroare lär ha missat det stora hålet i Konserthusets tak. När utbyggnaden är klar ska fler besökare få rum.

 – I dag fortsätter vi att ta upp hålet i taket ovanför konsertsalen för att det ska bli större volym och bättre akustik där, säger Hellkvist.

Han berättar att de också arbetar med att  gjuta nästa etapp i bygget av den nya entrén.

Vad återstår?
– Ja, egentligen det mesta, vi är fortfarande i rivningsfasen. Planen är att bygget ska vara klart i slutet av september nästa år.

Jan Hellkvist intervjuades av Isabelle Strengbom i P4 Morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".