Björklund
Björklund

BIK Karlskoga skrämde bort spöket

Lenny Eriksson "Få upp en 20%"
1:35 min

En halvtam första period, en klockren andra period och en kontrollerad tredje period gjorde BIK Karlskogas 4-1 seger hemma mot Karlskrona.

Det var ett formstarkt BIK Karlskoga som med 10 segrar på dom senaste 12 matcherna tog emot Karlskrona som man inte tagit nån poäng emot denna säsong och matchen idag började sisådär i den första perioden då dom bägge lagen kände på varandra, men i den 19:e minuten kom så ledningsmålet för BIK trodde alla utom domaren som dömde bort målet för att målskytten Henrik Björklund befann sig i målgården. Björklund skulle få revansch för redan efter 2,07 i den andra perioden gjorde han 1-0 som blev godkänt och det målet var startskottet till sex underbara minuter för BIK som gjorde både 2-0 och 3-0 genom Jesper Olofsson och Johan Nilsson. BIK Karlskoga kontrollerade sen matchen totalt och när Fredrik Höggren gjorde 4-0 efter 6,45 i den tredje perioden var matchen vunnen. Karlskronas reducering kom sent, 18,36 och innebar ingen större fara för hemmalaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".