Oxhagen
Oxhagens centrum. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio.

Nya raketskjutningar i Oxhagen och Varberga

Ännu en kväll av exploderande smällare fick polisen att rycka ut i Oxhagen och Varberga. ”Det är många boende som hört av sig och är oroliga och upprörda, säger Jens Auf der Heide vid polisen.

Under flera nätter har ungdomar skjutit smällare och raketer i bostadsområdena Oxhagen och Varberga i Örebro.

Och måndagskvällen blev inget undantag. Flera boende slog larm till polisen.

– Det ringer många boende i området som är oerhört upprörda, oroliga och även uppgivna. Det har varit fyrverkerier som skjutits under minst två olika tillfällen under kvällen, säger Jens Auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Polisen har haft patruller på plats i området.

– Vi försöker i första hand att ha kontakt med de boende i området och öka tryggheten. Men det är ett svårt område att jobba i, vi har inte alla resurser som behövs för att täcka allt, säger Jens Auf der Heide, vid polisen.

Inga rapporter har kommit in om personskador eller på skador på fastigheter. Ingen person har heller omhändertagits av polisen.

– Kan de sluta nångång! Vår hund ligger under stolen och gnäller, hon vågade knappt gå ut", skriver en boende i området på Twitter. 

Ungdomsgäng ska ligga bakom raketskjutningarna. En äldre kvinna i Varberga som sa åt dem att sluta misshandlades under söndagen.

– Jag tycker det är fruktansvärt sorgligt för vi är beroende av att vi ska ha ett samhälle där det går att säga till när man tycker att något är jobbigt. Att man då blir misshandlad ska inte få ske, har Örebropolisens områdeschef Annika Haaster tidigare sagt till P4 Örebro.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".