Flera års fängelse för barnvåldtäkter mot Karlskogaflickor

En 40-årig man från Värmland har dömts till fängelse i fyra och ett halvt år och 350 000 kronor i skadestånd för upprepade barnvåldtäkter och sexuellt ofredande av två Karlskogaflickor.

Mannen kände flickornas familj. Enligt domen pågick våldtäkterna av flickorna under flera års tid. Ena flickan var 13 år gammal första gången mannen våldtog henne. När hon var 15 år blev hon gravid under en våldtäkt och fick senare missfall.

 Den andra flickan var 14 år första gången mannen våldtog henne. Båda flickorna har vid ett flertal tillfällen våldtagits av mannen i sina egna sovrum. Han smittade även båda flickorna med en könssjukdom.

40-åringen har tagit stryptag på flickorna och hotat dem, han har även hotat att berätta för deras föräldrar att de haft sex med honom och hotat att ta livet av sig om de berättade för någon.

I förhör har 40-åringen uppgett att han trodde det var olagligt att ha sex med personer under 18 år, ändå fortsatte han våldta de minderåriga flickorna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".