Varken hammare eller kniv hittades vid husransakan. Foto: privat.
Varken hammare eller kniv hittades vid husransakan. Foto: privat.

Slagsmål i butik vid Våghustorget

Vid 18-tiden under torsdagskvällen fick polisen larm om att en person ska ha slagits med hammare och med kniv i en butik vid Våghustorget.

En person skulle ha blivit knivskuren i handen.

Polisen var snabbt på plats med fem eller sex patruller och en husrannsakan gjordes. Varken hammare eller kniv hittades dock.

– Vi var så snabbt på plats att det verkar otroligt att de har hunnit göra sig av med tillhyggena, så vi har avskrivit hammaren och kniven, säger Örebropolisens vakthavande befäl Peter Persson.

Vid bråket i butiken kastade mannen som anlände till butiken ut ett ställ ut genom fönstret. Den skadade mannen har förmodligen skurit sig på fönsterglaset. Han fick senare skjuts av polisen till sjukhuset.

– Det som föregick slagsmålet var att mannen som kom till butiken skickade ett sms till mannen som var där. De båda männen känner varandra. De är i luven på varandra och det verkar som att det handlar om en kvinna eller något liknande, säger Peter Persson.

– Vi har inte gripit någon men de båda inblandade har anmält varandra för missandel och det har även gjorts en anmälan om skadegörelse, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".