De lägst placerade nya sittplatserna kommer få den här utsikten. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.
De lägst placerade nya sittplatserna kommer få den här utsikten. Bilden är från en träning. Foto: Anna Björndahl/Sveriges Radio.

Nya sittplatser byggs ovanför Örebro hockeys hemmaståplats

"Ska nog fylla hallen ändå"
1:52 min

Örebro Hockey måste utöka med fler sittplatser, för att få vara kvar i SHL. Nu är det klart var sittplatserna ska byggas. Det blir över "Röda Rummet", som är en pub ovanför hemmastå.

Det säger Bosse Andersson, som är arenaansvarig på Örebro Hockey.

– Nu har man beslutat att man ska göra en tillbyggnad på den norra kortsidan. Man flyttar ut den befintliga ytterväggen sex meter och ansluter till de trapphus som finns. Det kommer bli runt 300 nya sittplatser, berättar han.

När bygget är klart kommer den norra kortsidan se ungefär likadan ut som den södra, och som båda långsidorna, med sittplatser högt upp mot taket.

Tak över Röda rummet
Puben Röda rummet får ett tak över sig, annars ändras i princip ingenting där.

Det är SHL och Licensnämnden som kräver att arenan ska ha minst 4000 sittplatser. Örebro Hockey har fått dispens den här säsongen, men nu börjar snart ombyggnaden, berättar Bosse Andersson.

– Ambitionen är att det ska vara klart till seriestart 2015/2016. Det senaste vi hört är att byggnationen börjar i februari.

Då har inte säsongen slutat än, men bygget kommer då bara ske utvändigt.

Hoppas på fullsatt även med extra platser
Det är ofta fullsatt på Örebro hockeys hemmamatcher. Frågan är om det är slut med det nu, när platserna utökas.

– Nej, det hoppas jag inte. Vår ambition är att det ska vara slutsålt i stort sett varje match. Det är roligt för de som kommer hit och tittar, för våra gästande lag och för våra hemmaspelare. Jag tror inte vi kommer ha något problem att fylla arenan, säger Bosse Andersson, som är arenaansvarig på Örebro Hockey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".