Reza Razmangah från Kumla tillhör den unga generationen entreprenörer som har gjort sin livsstil till ett jobb. Foto: Kerstin Svenson
1 av 2
Reza Razmangah från Kumla tillhör den unga generationen entreprenörer som har gjort sin livsstil till ett jobb. Foto: Kerstin Svenson.
Trendanalytikern Pernilla Jonsson. Foto:Kerstin Svenson
2 av 2
Trendanalytikern Pernilla Jonsson. Foto: Kerstin Svenson.

Livsstilen blev till heltidsarbete för Reza från Kumla

”Det var en pojkdröm, jag ville ha ett eget”
7:18 min

Reza Razmangah från Kumla gjorde sin stora fritidssysselsättning till sitt arbete, något som ligger i tiden enligt trendanalytikerna.

I en serie i fyra delar blickar vår reporter Kerstin Svenson framåt på vilka trender som gäller när det handlar om träning, inredning och konsumtion. Idag handlar det om arbetslivet. 

Reza Razmangah från Kumla gjorde sin stora fritidssysselsättning till sitt arbete. Samtidigt som han studerade hade han sin träning vid sidan om, men sedan växte det till att bli heltidssysselsättning.

– Jag jobbade som alla andra på dagarna och hade kurser på kvällarna. Men träningen växte och i nästan tio år hade jag tre jobb. Det gjorde att jag kunde bygga det här gymmet, säger Reza Razmangah.

Pernilla Jonsson är trendanalytikern som forskar i bland annat vårt sätt att välja arbete.

– Att styra sitt eget liv och styra sin egen tid, det är mycket status, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".