Julbocken på Järntorget fraktas i väg.
Här fraktas julbocken bort från Järntorget. Foto: Anna Nyström/Sveriges Radio.

Julbocken fick en kort jul i Örebro

"Bockflytt var nödvändig"
1:30 min

Om det är någon som saknar julbocken på Järntorget i Örebro så kan P4 Örebro berätta att han fick en ovanligt kort tjänstgöring den här julen, då han tidigt i morse fick lämna Örebro på ett lastbilsflak.

Det var nog en och annan örebroare som tidigt i morse fick se julbocken lyftas upp på ett lastbilsflak för att transporteras bort från Järntorget i Örebro. Andra år har julbocken fått stå kvar längre. Allt beror på att det är mycket som händer i stan här framöver.

– Vi går mot Hindersmässa, SM-veckan och det är därför vi kört bort bocken tidigare i år än andra år, förklarar Stina Storm vd City Örebro.

Så bockflytten handlar helt enkelt om att få allt att klaffa rent organisatoriskt.

– För att säkra upp att det inte krockar med något fick bocken alltså flyttas tidigare. Vi vill ju att alla besökare ska kunna se Örebro från den allra finaste sida när det är så mycket som händer här i stan framöver, säger Stina Storm vd City Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".