HU HU
HU HU

Viktig trepoängare för Örebro hockey

Julius Hudacek "GREAT"
1:39 min

Både Örebro och Växjö stod på 52 poäng inför kvällens möte lagen emellan och det märktes även spelmässigt att viktiga poäng stod på spel.

För det blev en väldigt jämn match där lagen hade varsinn del av varje period där Örebro hade varje start spelmässigt i varje period, men efter den första perioden stod det 0-0, men när en knapp minut återstod av den första drabbades Växjö av en utvisning som skulle betyda mycket för matchens utgång. För den andra perioden var bara 25 sekunder gammal när Växjö på nytt fick en utvisning och i spel fem mot tre gjorde Martin Johansson 1-0, redan efter 33 sekunder. Efter ledningsmålet tog sig på nytt Växjö in i matchen, men lyckades inte överlista Hudacek i målet och när Daniel Viksten på en fin pass från Martin Johansson gjorde 2-0 efter 12,03 hade ÖHK skapat ett bra övertag och Växjö behövde en reducering innan periodpaus för att få kontakt och det lyckades man med för 18,14 kom reduceringen då Robert Rosén gjorde 2-1, men närmare än så kom aldrig bortalaget och Örebro tog en mycket viktig trepoängare och även klivet upp på 5:e plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".