Örebrokvinna agerade knarkkurir

"Snart kommer åtal"
1:00 min

Snart kommer åtal i en narkotikahärva som nystades upp av polisen hösten 2013. Fem personer häktades, men endast en ung kvinna bosatt i Örebro kommer åtalas.

Det var i november 2013 som flera av dem greps i Mjölby, två av dem är skrivna i Örebro. En nu 22-årig kvinna även hon skriven i Örebro greps i Malmö med runt fyra kilo hasch på sig. Haschet skulle transporteras till Örebro, säger åklagare Mårten Hallsten.

Två av männen pekades ut av polisen som ledare för ett kriminellt nätverk. Under häktningsförhandlingarna vid Örebro tingsrätt hade polisen därför förstärkt bevakningen.

Men de fyra männen är inte längre misstänkta.

Misstankarna mot kvinnan kvarstår dock. Enligt åklagaren agerade hon som kurir. Hon skulle alltså transportera narkotikan till Örebro. Kvinnan är tidigare ostraffad. Åklagaren räknar med att väcka åtal mot henne senare i januari för narkotikabrott.

En sjätte man är häktad i sin frånvaro misstänkt för grovt narkotikabrott. Åklagaren tror att han är utomlands.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".