Engelbrektsskolan
Engelbrektsskolan i Örebro. Arkivbild: Marie Hansson/Sveriges Radio.

Bussbolaget: Det brukar vara stökigt kring Engelbrektskolan i Örebro

"Vi ser det som en jättestor risk eftersom bussarna drivs av gas"
5:26 min

Det var inte första gången sen nyår som ungdomar i Örebro slängt in fyrverkeripjäser i en stadsbuss. Det säger representanter för bussbolaget Nobina, som nu ska ta hjälp av skolan för att hitta en lösning.

-- Det brukar vara rätt stökigt omkring Engelbrektskolan, och vi ser det som hänt som en jättestor risk eftersom bussarna drivs av gas. Det säger Mats Ekblom, gruppchef på Nobina.

Vad är det värsta som kan hända?

– Det värsta som kan hända är att det börjar brinna i bussen och den exploderar, säger Mats Ekblom.

Gustaf Bohman som är trafikledare på företaget har kontakt med chaufförerna. Han säger att flera chaufförer vittnat om en hel del problem vid hållplatsen närmast Engelbrektskolan.

– Det har varit stenkastning och hot mot chaufförerna. Hela situationen är kaotisk för förarna när eleverna ska på. De stormar på och det blir bråk och konflikter.

Vad händer nu de närmaste dagarna?

– Vi kommer initiera ett snabbt möte med skolan och försöka att hitta en bra lösning på problemet. Vi har noll tolerans när det gäller det här, och det är det vi kommer att inrikta oss på. Skolan har samma intresse som oss, säger Mats Ekblom på Nobina.

  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".