Vy över Kopparberg. Foto: Eva Hallgren/Sveriges Radio
Ett syfte med projektet är att unga ska vilja bo kvar i kommunen, exempelvis i Kopparberg. Arkivfoto: Eva Hallgren/Sveriges Radio.

Projekt om framtid och hälsa ska stärka eleverna i Ljusnarsberg

"Det är ju de unga som är framtiden"
5:46 min

I dag ordnades Framtidsdagen på Kyrkbacksskolan i Kopparberg. Det är en del av ett projekt som ska stärka framtidstron hos unga i Ljusnarsbergs kommun.

Framtidstro, hälsa och delaktighet är ledord för projektet. Syftet är att fokusera på barns och ungas livsmiljö och livsvillkor samt stärka barns och ungas hälsa, lärande och självkänsla så att fler går ut grundskolan och gymnasiet med godkända betyg.

Ett sätt är att få eleverna att känna sig delaktiga i sin framtid. I dag ordnades Framtidsdagen för elever i årskurs 1-9 på Kyrkbacksskolan.

– Vi hoppas eleverna har många förslag på vad de tycker ska finnas i kommunen och hur de tänker sig framtiden i kommunen för det är ju de som är framtiden. Det är viktigt för små avfolkningskommuner som Ljusnarsberg att unga vill bo kvar, säger Karin Wouda som är projektledare.

Karin Wouda intervjuades av Madde Klippel i P4 Boulevard.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".