"Stoppad vargjakt ökar klyftan mellan stad och landsbygd"

"Ekonomiska följder på hela lantbruket och skogsbruket i norra länsdelen"
1:02 min

Beslutet att det inte blev någon jakt på varg i dag ökar klyftan mellan stad och landsbygd. Det säger en av de som skulle jagat idag, Norabon Kolbjörn Kindströmer.

– Jag är rädd för att blir det inte jakt så havererar hela rovdjurspolitiken. Klyftan mellan stad och landsbygd ökar på grund av sådana här dumheter, säger jägaren Kolbjörn Kindströmer från Nora.

– Människor är med och fattar beslut som drabbar mig personligen, men jag är inte med och röstar om tullarna i Göteborg. Men om jag är med och röstar och säger att tullarna i Göteborg borde höjas med 5 000 procent så säger folk att ”det angår inte dig”.

– Men så känner vi på landsbygden om det är beslutet, det drabbar oss ekonomiskt. Vi får ekonomiska följder på hela lantbruket och skogsbruket i norra länsdelen, med det drabbar ju inte dem som tar beslutet, säger Kolbjörn Kindströmer.

Kolbjörn Kindströmer intervjuades av Peter Bjurbo i P4 Eftermiddag.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".