Cykelbana i Örebro vintertid.
Cykelbana. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio.

Halkan orsakar tryck på USÖ:s akutmottagning

Många som ramlat omkull i halkan har fått uppsöka akuten på Universitetssjukhuset i Örebro. Förutom frakturer på armar och ben har minst fem personer skadat huvudet när de halkat omkull.

Den svåra halkan med spårig is och nysnö har fått många cyklister att halka omkull på morgonen, det märks på det ökade trycket på Frakturmottagningen på Universitetssjukhuset i Örebro.

När P4 Örebro ringde mottagningen satt ett tiotal personer i väntrummet och väntade på att få röntga kroppsdelar som eventuellt är brutet.

Verksamhetschefen Emma Hagenfeldt säger att det är mycket mer att göra på grund av det hala väglaget och förklarar att det är mest händer och fötter som skadas.

Hon rekommenderar alla cyklister att ta det lugnt och använda hjälm, och gångarna att använda broddar.

Och även på akuten har det varit ett hårt tryck med många fler patienter än vanligt. Minst fem personer har halkat omkull och slagit i sina huvudet i fallet.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".