Örebropolisen på plats vid Transportstyrelsen
Örebropolisen på plats vid Transportstyrelsen där ett brev med vitt pulver hittats. Foto: Marie Hansson / Sveriges Radio

Bombgruppen undersöker pulverbrevet som sändes till Transportstyrelsen

"Vi tar det på allvar"
1:07 min

Bombgruppen från Stockolm är nu på plats vid Transportstyrelsen på väster i Örebro för att ta hand om det misstänkta brev som i morse visade sig innehålla någon form av vitt pulver.

– Brevet kom i dag och öppnades i förmiddags, säger Michael Andersson som är informationsansvarig på Transportstyrelsen.

Postöppningen spärrades av och polisen larmades.
– Nu är bombgruppen från Stockholm på väg för att ta hand om pulvret, säger vakthavande befäl Anders Wallin vid Örebropolisen.

Michael Andersson kan inte svara om någon anställd kom i kontakt med pulvret innan det upptäcktes eller vem brevet var adresserat till.
– Vi får mellan 5 000 och 10 000 brev om dagen till postavdelningen i Örebro, säger han.

Michael Andersson säger också att verksamheten på Transpotstyrelsen ligger nere och det innebär att körkortsärenden och fordonsregistreringar inte kan handläggas innan bombgruppen tagit bort brevet och lokalerna säkerställts igen.

Flera myndigheter runt om i Sverige har fått liknande brev de senaste veckorna, i samtliga fall har pulvret visat sig vara ofarligt.

Wallin tror att flera personer kan ha inspirerats av de händelserna och därför själva börjat skickat brev med pulver till olika myndigheter.

 Reporter: Marie Hansson i P4 Boulevard.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".