Örebro-Leksand
Örebro-Leksand

Drama när spöket på nytt besegrade ÖHK

Henrik Löwdahl "följer sin gameplan till 100%"
1:42 min

Leksand kom till Örebro med vetskapen om att dom hade besegrat Örebro hockey tre gånger tidigare denna säsong och man skrämde ÖHK ännu en gång.

Det var en överlägsen skottstatistik för hemmalaget Örebro, men en storspelande Oscar Alsenfelt stod pall över 40 gånger till Leksands seger med 2-1. Det var i spel fem mot fyra som Leksand tog ledningen efter 13,58 i den första perioden då pucken damp ner till Tomi Sallinen som i öppet mål kunde göra ledningsmålet och sen bomarderade Örebro Alsenfelt i Leksandsmålet, men han stod för räddning på räddning och hemmalaget blev frustrerade. Perioden slutade 0-1. I den andra perioden drog Leksand på sig ett antal utvisningar, men det skulle ändå dröja ända till 17,01 innan Örebros kvittering kom till slut då Martin Johansson i spel fem mot fyra gjorde ett identiskt mål som Leksand gjorde i den första perioden då pucken helt plötsligt fanns framför Johansson som skjöt kvitteringen till 1-1. Matchen fanns sedan i hemmalagets grepp då Leksand helt plötsligt fick till en kontring och Johan Ryno hittade en fri Mattias Ritola som avgjorde med Leksands 1-2 mål. Örebro finns fortfarande kvar på slutspelsplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".