Olycksplatsen på rv 50 vid Mogetorp.
Olycksplatsen på rv 50 vid Mogetorp. Foto: John Hall.

En person omkom i trafikolyckan på rv 50 vid Mogetorp

En 38 årig man omkom i den allvarliga trafikolycka som inträffade vid Mogetorp på riksväg 50 tidigare idag. Ytterligare en person är allvarligt skadad.

Det var två tunga fordon, ambulans och en brandbil inblandade i olyckan som inträffade i närheten av en tidigare olycka vid Skärmarboda. 

En av de tre personer som förts till sjukhus för vård är en lastbilschaufför som nu misstänks för vållande till annans död samt vårdslöshet i trafik. 

Riksväg 50 vid Mogetorp några mil norr om Örebro är fortfarande avstängd i väntan på bärgning.

Trafiken leds nu om via Frövi och Lindesberg.

Olyckan vid Mogetorp inträffade i förmiddags. Polis och räddningstjänst fanns redan på plats eftersom en singelolycka nyss inträffat på platsen där en personbil kört av i snömodden. Lastbilarna kom från varsitt håll och Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisområde Örebro, tror att de krockade när den ena styrt ut för den pågående räddningsinsatsen. I kollisionen drog de med sig en brandbil och en ambulans som båda hamnade i diket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".