Jennifer Granqvist som tog initiativ till den tysta minuten. Foto: Peter Bjurbo/Sveriges Radio.
Jennifer Granqvist som tog initiativ till den tysta minuten. Foto: Peter Bjurbo/Sveriges Radio.

Yrkeschaufförer hedrar chauffören som omkom vid Mogetorp

"Hedra honom"
1:08 min

I dag klockan tolv håller landets yrkeschaufförer en tyst minut för att hedra lastbilschauffören som omkom i olyckan på riksväg 50 vid Mogetorp mellan Örebro och Lindesberg i onsdags.

Jennifer Granqvist som är vd på Östra Örebro distribution tog initiativ till den tysta minuten. Så här sade hon alldeles efter den tysta minuten.
– Man ska aldrig säga att det känns bra men för att vi har kunnat hedra honom på det här sättet så känns det väldigt bra.
Kände du han som omkom?
– Nej det gjorde jag inte, men jag har träffat honom i jobbet. Han var alltid glad och trevlig när man såg honom så det är ju riktigt hemskt. Sen med tanke på hans sambo som är gravid i 28:e veckan med tvillingar så det blir ju ännu värre, säger Jennifer Granqvist.

Det var i onsdags som olyckan inträffade i Mogetorp. Förutom lastbilschauffören som omkom skadades fyra personer. Dessutom misstänks en annan lastbilschaufför för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. Mannen är anhållen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".