Man ramlade ur rullstol vid färdtjänstresa - avled sex dagar senare

Omsorgspersonal i Örebro har Lex Sarah-anmält missförhållanden till kommunen efter att en person ramlat ur sin rullstol.

Det var när en färdtjänstchaufför skulle köra ner en person från minibussens ramp som något gick snett. Brukaren ramlade ur sin rullstol och föll ner på marken. Brukarens fru som var med larmade på sjukvårdspersonal, men det dröjde innan larmpersonal kom till platsen.

När larmpersonalen anlände visade det sig att personen var själv och behövde larma dit ytterligare en larmpersonal för de behövde vara två för att få upp brukaren som ramlat ur rullstolen. Efter en tid dök den andre upp, men trots upprepade försök med en portabel lyft lyckades de inte få upp mannen från marken.

Mannens fru ringde då till ambulansen, som kom och hjälpte upp mannen som nu legat på marken en bra stund. Fyra dagar senare blev mannen inskickad till USÖ på grund av smärtor i kroppen, men fick åka hem senare på kvällen. Två dagar senare avled han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".