SKELLEFTEÅ 20150128 Brian Willsie uppvaktas efter 2-2 målet i SHL-matchen mellan Skellefteå AIK och Örebro Hockey i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå Foto: Robert Granström / TT
Foto: Robert Granström / TT

Örebro tappade trepoängaren mot Luleå

Örebros Henrik Löwdahl: "Starkt av oss att reda ut det"
1:37 min

Mikko Lehtonen - som lämnade Skellefteå mitt under säsongen - låg bakom Örebros seger mot Luleå.

Radiosportens David Zimmer tar ut matchens bästa spelare:
Luleå: Jonatan Granström
Örebro: Derek Ryan

Finländaren gjorde sitt första mål i ÖHK-tröjan när han sköt in 1-0 i powerplay i mitten av den första perioden. Sedan var han inblandad i 2-0-målet, där landsmannen Ville Viitaluoma var sist på pucken. 

Lehtonen värvades till de regerande svenska mästarna Skellefteå inför säsongen och hann med att göra fem mål och fyra assist innan han plötsligt petades och dök upp i Örebro.

Efter sju matcher utan mål kom äntligen islossningen. Men det blev ingen trepoängare för det.

Det väldigt bleka Luleå från de två första perioderna kom ut som ett helt annat lag i slutperioden, och lyckades både reducera (Jonathan Granström) och kvittera (Niklas Fogström) och matchen gick till förlängning.

– Vi var besvikna efter att ha legat under med 2-0, vi gör en riktigt bra tredje och jag tycker att det bara är vi på banan då. Men vi måste lära oss att vi måste spela bättre i första perioden, säger Luleås Jonathan Granström.

Väl i förlängningen kunde Örebro - som bara fick i väg två skott på mål under hela slutperioden - fixa extrapoängen tack vare Derek Ryans tionde mål för säsongen.

– Både vi och Luleå ligger ganska nära varandra i tabellen så det var en viktig match. Vi är väldigt nöjda med att vi tar med oss två poäng även om vi gärna sett att det var tre med tanke på hur matchen såg ut, säger Örebros Henrik Löwdahl. 


Luleå-Örebro 2-3(e förl 0-2, 0-0, 2-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (11.32) Mikko Lehtonen (Marcus Weinstock, Viktor Ekbom) spel fem mot fyra, 0-2 (19.13) Ville Viitaluoma (Mikko Lehtonen, Jared Aulin).

Tredje perioden: 1-2 (2.27) Jonathan Granström (Marcus Fagerudd, Kristian Näkyvä) spel fem mot fyra, 2-2 (10.07) Niklas Fogström (Karl Fabricius, Marcus Fagerudd).

Fjärde perioden: 2-3 (0.31) Derek Ryan (Martin Johansson, Julius Hudacek).

Skott: 28-18 (6-7, 9-8, 13-2, 0-1).
Utv, Luleå: 4x2. Örebro: 4x2.
Domare: Daniel Winge, Leksand, och Mikael Nord, Arboga.
Publik: 4 858.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".