Mats Eriksson, ordförande BK Forward.
Bk Forwards ordförande Mats Eriksson på den översnöade konstgräsplanen. Foto: Andreas Morén/Sveriges Radio.

Trängens ärvda konstgräsplan går inte att använda vinterhalvåret

"Den är farlig att spela på"
2:38 min

Örebro kommun flyttade Behrn Arenas gamla konstgräs till Trängens fotbollsplan, men det går inte att använda på vintern som tanken var.

Trängens idrottsplats på Väster i Örebro fick ärva Behrn Arenas gamla konstgräs som en del i Örebro kommuns satsning på konstgräsplaner.

Men klubben kan inte använda konstgräsplanen vintertid, den är för dålig och dessutom finns ingen mjuk matta mellan konstgräset och marken som fanns på Behrn Arena.

– Det blev ju alldeles för dålig kvalité på den här planen. Det är gamla gräset från Behrn  Arena som ligger här utan en mjuk pad under så det är stenhårt härligt, farligt att spela på. Skaderisken är för stor, säger BK Forwards ordförande Mats Eriksson.

– Konstgräset var ju utdömt på Behrn Arena och då plockar man ner det hit till Trängen. Det är ju synd om alla ungar här på Väster som behöver gräs att träna på men det här duger ju inte, fortsätter Mats Eriksson.

Andreas Morén
andreas.moren@sverigesradio.se
019-19 20 19

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".