Skidspår i Lillån.
Claes Persson har med egen skoter och spårsläde spårat motionsspåren i Lillån. Foto: Jens Tisbo/Sveriges Radio.

Claes spårar Lillånspåret med egen skoter - nu lovar kommunen att stå för bensinen

"Jag har inte orkat att tjata på kommunen"
0:57 min

Claes Persson har som privatperson i flera år gjort skidspår i motionspåret i Lillån i Örebro. En service som har uppskattats av många. Men de senaste åren utan att få ersättning av kommunen.

Claes Persson har gjort skidspåren med en gammal skoter och en egen byggd spårsläde. Tidigare fick han betalt av kommunen, men de senaste åren har kommunen inte ens betalat för bensin.

– Jag skickade in en faktura men den fick jag aldrig betalt för och sen har jag inte orkat tjata på dem nåt mer, säger Claes Persson.

P4 Örebro ringde upp till Lars Johansson (C) som tidigare var ansvarig för kultur- och fritidsnämnden i Örebro och som vet hur det ska vara: 

– Skicka in en ny faktura till kultur- och fritidsförvaltningen. Vi har bytt personal och det har gjort att det har fallit mellan stolar, helt enkelt.

– Såna här egna initiativ är väl jättebra och det vi kan göra är att hjälpa till med lite ersättning för bensin, säger Lars Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".