KIF Örebro vill ha bättre träningstider på Behrn Arena

KIF Örebros allsvenska damlag har tröttnat på att få välja träningstider på Behrn Arena efter herrarna i ÖSK:s utvecklingslag som ligger i division 2. I dag träffas fotbollsklubbarna och kommunen för förhandlingar. Pia Sundhage är tränare för damerna.

Att komma överens går inte helt gnisselfritt. Att KIF som ligger i allsvenskan ska fortsätta prioriteras efter ÖSK:s utvecklingslag som ligger i division två är svårt att acceptera för damerna i KIF. När ÖSK själva skötte arenan var det förstås deras lag som kom först. Men nu har kommunen tagit över driften. Och Göran Gunnarsson, som deltar i förhandlingarna åt KIF, är en av dom som tycker att det är dags att killarna i divisiontvålaget flyttar på sig för de allsvenska damerna:

Men att det skulle osa någon form av diskriminering när träningstider ska fördelas mellan damer och herrar, det är något som Sven Arne Ahlberg på Örebro kommun, bestämt förnekar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista