Postterminalen i Hallsberg spärrades av på tisdagskvällen. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio.
Postterminalen i Hallsberg spärrades av på tisdagskvällen. Foto: Carina Galanou Ipsonius/Sveriges Radio.

100 000 brev försenas på grund av paket med mjöl i Hallsberg

"Rent mjöl i påsen"
3:10 min

Runt 100 000 brev försenas med en dag efter att posten spärrade av den stora terminalen i Hallsberg. Sammanlagt 200 anställda berördes när en försändelse som läckte ut vitt pulver upptäckts.

– Alla brev har inte gått på tid. Vi lyckades rädda mycket på natten. Vi fick iväg nästan all post. Vi har cirka 100 00 brev kvar som ska iväg i dag med ett dygns försening. Så har vi också värdeförsändelser som folk betalat extra för som är kvar som ska ffa till Norrland och Skåne, säger Håkan Gulliksson, produktionschef vid postterminalen i Hallsberg.

Det var igår kväll tisdag som det kom in en försändelse med vitt pulver till postterminalen i Hallsberg.

– När man hade hittat försändelsen blev det lätt kaotiskt bland de 120 personerna i personalen, säger Anders Wallin, vakthavande befäl på polisen i Örebro.

Posten satte mer eller mindre personalen i karantän efter att försändelsen upptäckts vid 21-tiden under tisdagskvällen. Utanför stod samtidigt nattskiftet som inte kunde komma in.

– Stämningen bland personalen var ganska upprörd innan faran blåstes av, berättar Anders Wallin, vaktavande befäl vid polisen.

Adressaten på paketet var en student i Uppsala och när polisen fick tag i honom visade det sig att han väntade ett paket från en kompis som råkat få med sig en nyckel som tillhörde studenten.

Kompisen hade för att skoja hällt mjöl i paketet. Eftersom han inte hade för avsikt att hota så är han inte misstänkt för något brott.

– Vi ringer upp killen och han faller till föga ganska snabbt och säger att det var han som hade hällt mjöl i påsen. Han blev rätt orolig när han fick reda på konsekvenserna för buset. Man får väl säga att han hade rent mjöl i påsen, säger Anders Wallin vid polisen i Örebro.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".