Amanda Flack
Amanda Flack. Foto: Nya Parkteatern

Nervositet även bland proffs

"Det känns som att jag ska svimma"
7:06 min

Det här med nervositet är nog något som de flesta mer eller mindre har upplevt. Men hur är det egentligen med nerverna för erfarna artister? Malin Stoetzer och revyartisten Amanda Flack menar att nervositeten alltid finns där.

Malin Stoetzer är sångerska, och P4 Örebros lokalartist förra året på O, helga natt.

– Folk säger åt mig att jag inte ser nervös ut, fast inombords så känns det som att jag ska rasa ihop vilken sekund som helst. Det känns ju som att det syns att hela jag skakar, som att jag ska svimma nästan, säger Malin Stoetzer.

Trots nerver och ett framförande inför nästan 30 000 personer i publiken, kunde Malin ändå slappna av.

– Jag var så uppfylld av glädje och spänning, så det är nästan så att jag glömde bort att vara nervös för att allt var så sjukt roligt, säger Malin Stoetzer.

Revyartisten Amanda Flack är premiäraktuell med Hjalmars Drömrevy.

– Man är alltid nervös. Jag vet att min pappa sa en gång att om man slutar vara nervös, då ska man nog sluta stå på scenen. Nerverna hör till för att man ska vara på tå, säger Amanda Flack.

Inför premiären berättar Amanda att det känns jättespännande, och att hon känner sig stolt, men nervös.

– Jag har faktiskt jämfört det med att vara kär. För att jag tycker att nervositet är en ganska härlig känsla. Det pirrar i magen, säger Amanda Flack.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".