Hjalmar med delar av den 11 hövdade ensemblen. Foto Anders Westin
Hjalmar med delar av den 11 hövdade ensemblen. Foto Anders Westin

Hjalmars liv passerar revy

ett slags drömspelsbuskis
8:55 min

När Hjalmarrevyn i kväll drar igång för 40:onde året på Parkteatern i Örebro så är det för sista gången. Men självaste Hjalmar kommer nog att höra av sig även i framtiden, tror Peter Flack.   

– Det vi vet är att det är Hjalmars sista revy på Parkteatern för vi ska lämna teatern. Sen är det nog den sista stora revyn, för det är ett tyngre och tyngre lass att dra. Men jag har en känsla av att Hjalmar kommer nog att knacka mig på axeln i allafall, säger Peter Flack.

Har han utvecklats under de 40 åren, tycker du?

– Ja, han har varit tvungen att göra det. Och jag vill att Hjalmar ska vara en person som följer med sin tid. Jag vet att publiken sitter och längtar efter att Hjalmar ska dra några fräckisar och så, men jag personligen måste tycka att Hjalmar är roligast att göra när han får kommentera samtiden.

– Hjalmar jämför sig då med många ur den svenska artisteliten och han kommer ju alltid fram till att han är bättre. De är så han ser sig, han är navet och sen rör sig allting runt omkring honom. Världen existera för Hjalmars skull.

  

– Hjalmar är roligat att göra när han får kommentera samtiden, säger Peter Flack

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".