Magnus Carlsson tävlar i Melodifestivalen 2015 i Malmö med låten Möt mig i Gamla Stan. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Magnus Carlsson och hans bidrag "Möt mig i Gamla Stan" gick vidare direkt till finalen. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Melodifestival special 2015

Ger tummen ner för andra delfinalen

"Den enda feeling jag får är att det känns lite "Loreenit""
4:19 min

Det här var så trist!! P4 Örebros egen Melodifestivalexpert Thomas Johansson var inte alls nöjd med låtarna i den andra delfinalen.

– Jag kände att efter tre låtar började jag att tänka på annat och ville göra annat och det är inget bra betyg till Melodifestivalen från mig. Och då pratar jag inte om programmet utan enbart om låtarna, för det var så trist, så fy!

Thomas Johansson har hissat och dissat låtarna och allt som har med Melodifestivalen att göra under flera års här i P4 Örebro. Till vardags är han primadonna i dragshowgruppen Fashion Pack och har schlager som sitt stora intresse. 

Han ger alltså inte mycket för nån av låtarna i den andra delfinalen, inte ens de två som gick vidare direkt till finalen. 

– Jag vet inte. Mariette - jag får ingen feeling... Den enda feeling jag får är att det känns lite "Loreenit" över henne.

"Själva låten behöver jag höra flera gånger för att den ska fastna riktigt och det är inte heller så bra tycker jag, för i Eurovision måste en grej vara direkt."

– Och Magnus Karlsson... En helt okej låt egentligen men jag har aldrig gillat Magnus Karlsson så mycket, den här BarbadosMagnus-historien. Alltså de där låtarna, han har haft såna där exakt likadana låtar hur många gånger som helst. Det var inget nytt och inget speciellt roligt.

Filippa Bark, föll det min herre i smaken då?

Neej för det är... Programmet i sig är helt fantastiskt med Robin och Sanna, där har de verkligen fått till en tiopoängare. Men den där Filippa Barkgrejen - nej jag föstår inte vad som är roligt, jag har inte dragit på munnen en enda gång!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".