Fackligt aktiv lärare i Kumla hotas av omplacering

Personal på Vialundskolan i Kumla är upprörda över att en fackligt aktiv lärare ska omplaceras på grund av samarbetsproblem. 34 personer ur personalen har skrivit under ett protestbrev och fyra tidigare rektorer har bara gott att säga om läraren. En av lärare på Vialundskolan som skrivit under protestbrevet är Åsa Häggström. Hon beskriver stämningen på skolan såhär.

-Dämpat avvaktande, kanske. Detta är ju överklagat och kommer att tas upp igen och vi hoppas ju då att det ska redas ut, säger hon.

Frågan förhandlas men rektor Gert-Olof Juhrich tänker inte backa trots att han har större delen av personalen emot sig. Han vill inte berätta radio om ärendet men poängterar att alla i personalen inte skrivit under protestbrevet.

Lärarförbundets ordförande i Kumla, Kent Andersson, säger att frågan är extra känslig eftersom han misstänker att det spelar in att läraren är fackligt aktiv. Men han vill inte berätta mer om detaljerna i konflikten än att det handlar om ”vilka samarbetsparter man som lärare vill använda i planeringen av den direkta undervisningen”.

Och några sammarbetsproblem, det känner i alla fall inte kollegorna som skrivit under protestbrevet igen.