Dan Göransson och Filip Daveby och de andra musikerna bakom.
Dan Göransson och Filip Daveby och de andra musikerna när det bara var ett par timmar kvar. Foto: Andreas Morén/Sveriges Radio.

Spelade blues 24 timmar i sträck

"Vi har försökt variera stilarna på bluesen"
3:27 min

Klockan 10 på förmiddan i dag hade ett antal elever på Musikhögskolan i Örebro precis genomfört en 24-timmarsblues.

En kul grej tänkte några killar på skolan och drog ihop ett gäng av elever och andra musiker. När P4 Örebros reporter var på plats återstod bara några få timmar av den maratonlånga bluesspelningen.  

Har det låtit så här hela tiden?

– Mer eller mindre, det har bytt lite tonarter, lite stilar och tempo och så vidare. Men det har låtit ända sen klockan tio i går morse, säger Filip Daveby.

– Vi har försökt variera stilarna på bluesen, det har varit allt från rockblues, till funkblues och till det här lite mer jazziga - det finns mycket man kan göra med de här tolv takterna, säger Dan Göransson.

Det har inte varit samma gäng under hela natten.

– Vi var ett stort gäng som började, sen har det tunnats ut lite grann och framför allt mitt under natten var det inte jättemånga som körde. Det var som minst 3, 4, 5 stycken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".