MP får ursäkt efter polisuttalande

Polisens presstalesperson, Tommy Lindh, ber Miljöpartiet om ursäkt. I ett brev till ställt till miljöpartiets regionråd i Örebro Catrin Steen, ber nu Lind om ursäkt för sitt uttalade på sociala medier.

Det var i går, onsdag, som P4 Örebro berättade att Tommy Lindh kallat miljöpartiet för en terroristorganistion i en uppdatering på sin Facebooksida, något som miljöpartiet i region Örebro regerade kraftigt på och ifrågasatte hans lämplighet.

I sitt brev skriver nu Tommy Lind att ordvalet var olyckligt och att han aldrig hade för avsikt att peka ut ett politiskt parti som en terroristorganisation.

Catrin Steen accepterar ursäkten och säger att de är glada att Tommy Lindh uppenbarligen tänkt efter, och att miljöpartiet nu kan lita på att han, som presstalesperson, också representerar den demokratiska värdegrund som polisen står för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".