Föräldrar i Markbacken ångrade sig efter träff med politiker

Föräldrarna i Markbacken har ångrat sig, och tänker inte längre hålla barnen hemma från skolan i protest mot flytten till Västra Engelbrektsskolan. Det säger pappan Amir Nasser Yonan.

Beskedet kom efter ett möte på fredagseftermiddagen med politikern Maria Haglund från Moderaterna.

– Vi fick nya uppgifter och har beslutat oss för att inte protestera på det sätt vi först tänkte, säger Amir Nasser Yonan efter mötet.

Ska fokusera på nya skolan
I stället ska föräldrarna fokusera på att ställa krav på Västra Engelbrektsskolan, så att det blir så bra som möjligt för eleverna.

Tidigare på fredagen berättade vi om föräldrarnas planer på att hålla barnen hemma från skolan från och med måndag, i protest mot flytten från Brukets Skola till Västra Engelbrektsskolan. Flytten gäller elever i årskurs 4-6 från och med höstterminen.

Beslutet går inte att påverka
Maria Haglund (M) blir glad när hon får höra att föräldrarna ändrat sig om att hålla barnen hemma.

– Jag sa till dem att vi är eniga i frågan och att de inte kommer kunna påverka beslutet, säger hon.

I stället hoppas hon att föräldrarna jobbar ihop med Västra Engelbrektsskolan, för att flytten ska bli så bra som möjligt för eleverna.

Kan flytta eller byta skola
Föräldrar som vi träffat i Markbacken har sagt att de kan tänka sig att flytta till ett annat område, eller söka till andra skolor för barnen, för att de inte ska gå på Västra Engelbrektsskolan.

Moderaternas kommunalråd Maria Haglund säger att skolan har oförtjänt dåligt rykte och att alla skolor i Örebro kommun ska vara bra skolor att gå på.